Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja - Konkurs] - Narysuj nową klasę w AION!

Gość Xanan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam pytanie dotyczące tego:

Rysunki mają być wykonane własnoręcznie lub przy pomocy programu graficznego z podpisem: [nick z forum] | [data wykonania pracy] . Prace robione własnoręcznie będą inaczej, lepiej oceniane!

Jak dla mnie mała głupota. Ponieważ niemalże identyczny efekt można uzyskać rysując tradycyjnie, jak i w dp. Reasumując, przykładowo, zrobię szkic ołówkiem, lub ogólnie projekt ołówkiem i będzie on lepiej oceniony niż ten, który po prostu wrzucę do np Photoshopa i pokoloruje?

Opublikowano

Można edytować posta, jeśli stawi się już pracę? bo zapomniałem czegoś dopisać ;x

Codziennie o 22 będę akceptował pracę, jeśli ktoś po mojej edycji zmieni treść itp. zostaje zdyskwalifikowany.

Ja mam pytanie dotyczące tego:

Jak dla mnie mała głupota. Ponieważ niemalże identyczny efekt można uzyskać rysując tradycyjnie, jak i w dp. Reasumując, przykładowo, zrobię szkic ołówkiem, lub ogólnie projekt ołówkiem i będzie on lepiej oceniony niż ten, który po prostu wrzucę do np Photoshopa i pokoloruje?

Ten punkt trochę dziwnie brzmi, ale pracę zrobione własnoręcznie otrzymają 1 pkt. więcej podczas oceny.

Nie każdy ma talent do rysowania i to docenimy podczas oceny, poza tym rysując własnoręcznie więcej czasu trzeba poświęcić.

Opublikowano

Ten punkt trochę dziwnie brzmi, ale pracę zrobione własnoręcznie otrzymają 1 pkt. więcej podczas oceny.

Nie każdy ma talent do rysowania i to docenimy podczas oceny, poza tym rysując własnoręcznie więcej czasu trzeba poświęcić.

Zdajecie sobie sprawę, że to zdanie nie brzmi po polsku, tak jak powinno? :P Własnoręcznie czyli zrobione samodzielnie. Taki synonim :P Chyba mieliście na myśli prace zrobione metodą tradycyjną (ołówek, farby etc) oraz edycję graficzną.

Opublikowano

@UP własnoręcznie=paint

Takie pytanko, bo co Ci następny gold lub blue, może ktoś inny chcę coś wygrać 1 raz ;-)

@Edit Jaki egoizm, naprawdę i tak nie poszalałaś swoją postacią ;)

Opublikowano

@UP własnoręcznie=paint

Takie pytanko, bo co Ci następny gold lub blue, może ktoś inny chcę coś wygrać 1 raz ;-)

No wybacz, ale ja wiem trochę więcej o sztuce i grafice i wiem, co oznacza "własnoręcznie". ;-) Dlatego też uważam, że ten pkt w regulaminie, a raczej treść zawarta w konkursie jest po pierwsze źle sformułowana, a po drugie błędna. Źle dobraliście słowo. Zamiast "własnoręcznie" powinno być "tradycyjnie".

Edit: UP@

Konkursy są dla najlepszych, a nie dla byle kogo, kto chce zgarnąć tylko nagrodę ;-)

Opublikowano

Przyznam, że trochę źle było to sformułowane, tutaj jest pełne wyjaśnienie tego punktu:

Rysunki mają być wykonane przy użyciu metod tradycyjnych (ołówek, kredki, farby itp) lub przy pomocy programu graficznego (paint, gimp, photoshop itd) z podpisem: [nick z forum] | [data wykonania pracy] . Prace robione własnoręcznie, bez pomocy komputera będą lepiej oceniane!

@Edit Jaki egoizm, naprawdę i tak nie poszalałaś swoją postacią ;)

W konkursach nie liczy się tylko nagroda, ale też satysfakcja ze swojej pracy i dobra zabawa. ;)

Proszę takie komentarze dostawić dla siebie.

Przypominam, że każda oddana praca musi zawierać na zdjęciu narysowanej klasy datę wykonania i podpis nickiem z forum.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do tych nagród, nie można ich nieco zmienić? 
1 miejsce : Gold member
2 miejsce : Blue member
3 mejsce : 10% z paska ostrzeżeń

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Up fajnie by było co na to mod?:)

@Wredna nie zgadzam się z Tobą jeśli twierdzisz, że konkurs jest dla najlepszych a to nie prawda, bo konkursy są dla wszystkich. Moim zdaniem jesteś łasa na nagrodę mimo tego,że i tak masz już ich sporo Elito... W sumie nick mówi sam za siebie:).

Wnosząc do tematu no widzę ciekawe 3 pracę metodą tradycyjną:) Ninjobi jest okej widać że też oglądasz Naruto :p

Opublikowano

Up fajnie by było co na to mod? :)

@Wredna nie zgadzam się z Tobą jeśli twierdzisz, że konkurs jest dla najlepszych a to nie prawda, bo konkursy są dla wszystkich. Moim zdaniem jesteś łasa na nagrodę mimo tego,że i tak masz już ich sporo Elito... W sumie nick mówi sam za siebie:).

Wnosząc do tematu no widzę ciekawe 3 pracę metodą tradycyjną :) Ninjobi jest okej widać że też oglądasz Naruto :P

Mój drogi. Brałam udział w wielu konkursach, w wielu wygrywałam. A przede wszystkim wiele razy się trafiło, że nagrodę oddałam lub jej po prostu nie przyjęłam. Dla mnie to jest zabawa, sposób na zabicie czasu. Lubie rywalizacje, dlatego tez biorę udział w tego typu konkursach artystycznych. Nikt nie powinien brać pod uwagę tego, czy jakąś nagrodę już posiadam, czy też nie bo nie o to tutaj chodzi.

Nikt również nie ustalił z góry, że właśnie ten konkurs wygram. Dlatego taka przedwczesna wrogość, jest według mnie nie ma miejscu.

Opublikowano

Mi sie najbardziej podobala praca ktora okazala sie plagiatem tak bardzo... Wredna historia nawet ale praca nie trafiła w mje gusta.

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Dla mnie rysowanie postaci do gry na konkurs jest czymś więcej niż zrobienie bazgroła narysowanego w Paintcie.. Z myślą "a nóż widelec nikt inny nic nie zrobi i mi się uda".

Z wszystkich prac konkursowych ,mam tylko jednego faworyta inne to dna.. Rozumiem nikt nie jest Alfą i Omegą i ma prawo nie umieć zrobić arcydzieła ... Lecz bez przesady żeby wstawić takie coś...

Opublikowano

Temat konkursowy będzie zamknięty o 13:59, tia? Kiedy możemy spodziewać się wyników?

Temat zostanie zamknięty dzisiaj o 24.

Wyniki w niedziele.

Dodamy tylko, że nie będziemy oceniać patrząc na nicki, tylko na prace.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...